نظری اجمالی به تاریخچه شرکت اینتل
نوشته شده توسط : مهدی فیضی

نظری اجمالی به تاریخچه شرکت اینتل

 
امروز باید در مورد اینتل بنویسم.این دانشمند بزرگ و بی ادعا.امروز باید در مورد اینتلی بنویسم که بی شک یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین نام در پردازش اطلاعات است.
امروز باید در مورد اینتلی بنویسم که موسسان آن دانشمند بودند و تا به امروز این استراتژی (مدیریت در اختیار دانشمندان)را حفظ کرده و بی شک در آینده نیز چنین خواهد بود.

امروز باید درباره اینتلی بنویسم که یکی از موسسان آن پیش بینی در مورد پردازش مبتنی بر میکروپروسسور را مطرح کرد که امروزه به نام قانون مور از آن یاد می شود.باری، امروز باید از اینتلی بنویسم که چهل سال پس از پروفسور مور همچنان پرقدرت و با شتاب به سوی آینده حرکت می کند. آری، امروز در مورد اینتل باید بنویسم.
در حقیقت نوشتن در مورد اینتل کمی دشوار است.هر چه بگویی کم گفته ای .نوشتن درمورد اینتل شبیه به نوشتن درمورد تاریخ تمدن بشر است یا نوشتن در مورد یک فرهنگ مرجع، چیزی شبیه به بریتانیکا یا حتی کامل تر و جامع تر، اینتل همه چیز دنیای نیمه هادی ها است.باور کنید این که می گویم نه اغراق است و نه زیاده گویی و بزرگنمایی.
اینتل از همان زمان که پردازنده هایی برای ماشین حساب می ساخت، کار خود را در سطح عالی انجام می داد.در طی این سال ها همواره به فکر توسعه بود، حتی زمانی که با دیگران کیلومترها فاصله داشت.اینتل همیشه جلو بوده و به عنوان یک پیش قراول برای دست یافتن به مرزهای غیرقابل تصورامروزحرکت می کند.
دیگران اما در تلاش برای رسیدن به جایگاه امروز اینتل همیشه در حرکت هستند.اما زمانی به این جایگاه می رسند که اینتل ماه ها است از آن نقل مکان کرده و خانه ای جلوتر برای خود اختیار کرده است.این حرکت پرشتاب اینتل هم برای دیگرانی که رقیب می خوانیم شان مفید است و هم برای مصرف کننده.شاید بدانید چرا شرکت معظم AMD دست به یک حرکت عجیب و باورنکردنی زد و شرکت خوشنام ATI را صاحب شد.این حرکت و از این دست حرکات، نه تنها باعث پررونق شدن بازار خواهدشد،بلکه خود به تنهایی باعث به وجود آمدن حرکت های علمی زیادی نیز می شود.
اینتل در این سال ها بی اشتباه نیز نبوده، اما کیست که نداند این کانون علمی به سرعت در جهت رفع آن ایراد نکوشیده و حتی از بیان اشتباه قبل از هرکس دیگر اقدام نکرده است؟شاید این ویژگی خود به تنهایی باعث خیلی از پیشرفت های اینتل باشد.اما بی شک ارتباط تنگاتنگ این شرکت با دنیای علمی بی تاثیر در این پیشرفت نیست.
«اینتل مرزهای خلاقیت و نوآوری را گسترش می دهد تا با این کار زندگی برای مردم لذت بخش تر، آرام تر و دلنشین تر باشد.»این روز ها اینتل به این ایده فکر می کند که زندگی ها ارام تر و دلنشین ترباشد،اما ایا دربدو تاسیس چنین ایده و نظری در ذهن مؤسسان بوده است؟
باب نویس و گوردون مور در سال 1968 شرکتی را تآسیس کردند که به واسطه ان روی مبحث نانو الکترونیک فعالیت های تولیدی داشته باشند و پس از مدتی نیز مجوز استفاده از واژهinter
(Programmable Read Only Memory EP-ROM Erasable)را به جهان معرفی کرد.در سال 1972 اولین کارخانه از مجموعه کارخانه ها و تاسیسات بین المللی خود را در شهر پنانگ مالزی احداث کرد.این کارخانه خبر ساخت اولین میکروپروسسور هشت بیتی دنیا(پردازنده 8008)را منتشر کرد.در آن سال اینتل وارد بازار ساعت های جدید دیجیتال شد، ساعت هایی با صفحه های دیجیتال LCD.
مسیر پیشرفت و تکامل اینتل روز به روز کامل تر، منسجم تر و سریع تر می شود. این شرکت در سال 1974 پردازنده معروف Intel®8080 را به جهان معرفی می کند. پردازنده ای که برای اولین بار در چراغ های راهنمایی و صندوق های فروشگاه ها استفاده شد. اما انقلاب بزرگ اینتل در سال 1975 اتفاق می افتد. تولید کامپیوتر شخصی Altair 8800 با استفاده از پردازنده Intel®8080 .
در سال 1978 اینتل دهمین سالگرد تاسیس خود را جشن می گیرد، در حالی که بیش از ده هزار کارمند در این شرکت فعالیت می کنند و این برای اقتصاد نه چندان نابسامان آن روزها یعنی یک اتفاق واقعاً نادر که نشان از مدیریت درست و کارآمد دارد.
سال بعد یعنی 1979، اینتل وارد فهرست Fortune500 می شود و این یعنی حرکت با سرعت نور به سمت برتری.در این فهرست، اینتل مقام 486 را داراست و عنوان قهرمام تجارت دهه هفتاد را دریافت می کند.در همان سال نیز مدال ملی علمی سال را به باب نویس اهدا می کنند.مسیر ترقی همچنان ادامه پیدا می کند و در سال 1988 جشن بیستمین سال تاسیس و بیست سال پیشرفت برگزار می شود.در همین سال اینتل وارد تجارت حافظه های فلش شده و فناوری نوینی را به عنوان EPROM Tunnel Oxide ETOX ابداع و همچنین بنیاد اینتل را با اهداف کاملاً بلندپروازانه تاسیس می کند.
متاسفانه در سال 1990 باب نویس در اثر حمله قلبی از دنیا می رود و این خود به تنهایی می تواند آغاز یک شوک بزرگ بر پیکره اینتل باشد. اما در همین سال، اینتل که سال ها قبل با همکاری زیراکس (XEROX)و دی ای سی (DEC)در تکامل شبکه های اترنت سریع فعالیت های چشمگیری انجام داده بود، اولین پرینت سرور جهان را به دنیای فناوری معرفی می کند (دستگاهی که دارای پورت اترنت است و قابلیت به اشتراک گذاری چاپگر را در شبکه به صورت یک نود شبکه ای برای کاربران دیگر فراهم می کند).
لوگوی Intel Inside (توش اینتله!)در سال 1991 طراحی و به عنوان یک مارک تجاری برای اینتل به ثبت می رسد.هدف از این کار، کمک به کاربران برای شناسایی کامپیوترهای خانگی براساس پلتفرم اینتل عنوان می شود، اما هدف اصلی، طراحی یک مارک تجاری برای مقاصد تجاری است!پردازنده های خاص برای کاربردهای خاص شاید شعار اصلی شرکت اینتل در آغاز سی امین سال تاسیس آن باشد.
برای کامپیوترهای سرور Intel®Pentium®IIXEON® و برای کامپیوترهای دستی (Handheld)، پردازنده های Intel®StrongARM® ارائه می شوند.
در سال 2000 میلادی پردازنده معروف Pentium®4 تولید و به بازار ارائه می شوند. اینتل که سال ها است در بازار سخت افزار شبکه فعالیت دارد، علاقمندی خود را به سمت شبکه های بی سیم با ارائه میکرومعماری Intel® XScal® و همچنین ارائه کارت شبکه Intel®pRO/Wireless LAN PC Card به همه اثبات می کند.
سال 2005 میلادی چهلمین سال انتشار قانون مور بود. « تعداد ترانزیستورهای مجتمع در پردازنده ها در هر 24 ماه تقریباً دو برابر خواهد شد.» این اظهارنظر که به آن قانون مور می گویند، بیش از چهل سال است که هنوز اعتبار خود را دارا است. پردازنده های اینتل آنقدر بی عیب و نقص کار می کنند که حتی Apple را نیز به وسوسه می اندازند.برای اولین بار در تاریخ شرکت اپل، کامپیوتری با استفاده از پردازنده های اینتل ساخته و به بازار ارائه می شود.این اتفاق آنقدر عجیب است که سر و صدای همه بلند می شود، اما امتحان خود را به خوبی پس می دهد و این سرآغاز همکاری اینتل و اپل در مورد کامپیوترهای Macintosh است.
این روزها از اینتل چیزهای زیادی می شنویم.پردازنده های ATOM® سرآغاز نسل جدیدی از دستگاه های موسوم به Netbook هستند که این روزها برای خود بازار بزرگی دست و پا کرده اند.
اینتل بزرگ است.برای اثبات بزرگی اینتل کافی است، یکبار تاریخچه این شرکت را مرور کرد.شاید نتوان اینتل را بنیان گذار پردازش میکروپروسسوری مطرح کرد، اما به واقع می توان گفت، دنیای پردازش به اینتل و دانشمندان آن مدیون است.
منبع:نشریه عصرشبکه102





:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 17 آذر 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: